„În perioada cuprinsa între 6-17 iulie s-au desfasurat la Manastirea Franciscana din Holod exercitiile spirituale pentru preotii Eparhiei de Oradea. Din motive organizatorice reculegerile spirituale, care au fost o adevarata bucurie sufleteasca pentru toti clericii nostri, s-au facut în doua serii. Chiar daca a existat o piedica în realizarea acestor exercitii, cea a spatiului, prin generozitatea Preasfintitului Virgil Bercea, aceasta a fost înlaturata.
Faptul ca preotii doresc exercitiile spirituale s-a putut vedea si cu ocazia întâlnirilor districtuale sau eparhiale. Meditatiile spirituale sunt un mijloc potrivit de a aprinde în om Spiritul, de a face o socoteala cu el însusi, de a formula propuneri ferme pentru viitor. Sacerdotului, în continua activitate, chemat a tine aprins focul credintei si al dragostei pentru ceilalti, de multe ori i se întâmpla lui însusi sa fie lipsit de acel foc al iubirii si al zelului fata de cele dumnezeiesti. De aceea, exercitiile spirituale sunt ocazii unice de a se reface si de a se regenera sufleteste. Din exercitiile spirituale preotii ies cu un nou foc, cu o noua credinta, cu un nou zel apostolic de a lupta pentru Domnul si pentru religie. Preotii mai în vârsta, cu constiinte cicatrizate, ies întineriti, iar cei tineri mai adauga la „focul si uleiul sufletesc” primit în Seminar.
Suntem siguri ca exercitiile spirituale din acest an au avut un efect pozitiv pentru întreaga eparhie greco-catolica româna a carei întarire si înflorire, dupa trecerea tuturor preotilor ei peste aceasta baie curatitoare, se vor vedea cu ochii, rasfrângându-se asupra tuturor credinciosilor ei.
De aceea, multumim Arhiereului nostru care a facut posibila aceasta idee, multumim parintelui director al exercitiilor, pr. Ioan Mitrofan din Blaj, care a stiut sa le vorbeasca parintilor cu atâta caldura si atâta tact, multumim si parintilor participanti, care au stiut sa arate interes si pietate în aceste exercitii, dovedind prin aceasta ca le-au dorit, au, si avut nevoie de ele, si ca au si voit sa profite de ele precum se cuvine. Marire sa fie lui Dumnezeu!