„Vineri, 10 aprilie 2009, credinciosii greco-catolici din Oradea au refacut la poalele dealului Ciuperca, drumul parcurs de Isus pe Muntele Golgotei, meditând la iubirea si îndurarea cu care Mântuitorul a sters pacatele lumii.
Procesiunea a pornit de la poalele dealului pe care numerosii participanti l-au urcat rememorând evenimentele petrecute în urma cu doua mii de ani si drumul strabatut de Isus de la Pilat pâna la muntele Golgota unde a si fost rastignit.
Alaturi de Manastirea Franciscana Adormirea Maicii Domnului s-au implicat o serie de organizatii în desfasurarea procesiunii, între acestea amintind: Grupul de tineri „Allegria” de la Manastirea Franciscana „Adormirea Maicii Domnului”, credinciosi din aceasta parohie, Ordinul Tertiar Franciscan, Grupul de copii „Dominic Savio”, Asociatia „Cruciata Euharistica”, Asociatia „Reuniunea Mariana”, precum si credinciosi din alte parohii.
La finalul procesiunii, Preasfintitul Virgil Bercea a declarat: „ne-am adunat împreuna cu credinciosii pentru a rememora ce s-a întâmplat acum mai bine de 2.000 de ani si a ne ruga. A devenit deja o traditie aceasta punere în scena a drumului Crucii si este un prilej de rugaciune pentru credinciosi”.
Traseul pe care s-a desfasurat procesiunea este în proprietatea Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, urmând a fi amenajat corespunzator de catre Primaria Municipiului Oradea, devenind un punct de atractie pentru oradeni.