„Dupa ce explozia unei bombe a ucis peste 20 de persoane si a ranit multe altele, în timpul celebrarilor de Florii, în Egipt, Papa Francisc si-a exprimat apropierea fata de crestinii copti si s-a rugat pentru cei care sustin violenta prin vânzarea de arme. Dupa celebrarea Liturghiei din Duminica Floriilor, în 9 aprilie, Sfântul Parinte s-a rugat pentru victimele „atacului care din nefericire a avut loc astazi lânga Cairo”, exprimându-si solidaritatea cu Patriarhul copt Tawadros al II-lea si cu coptii în general.
„Îmi exprim durerea sincera”, a spus el, asigurând ca se roaga Domnului pentru „convertirea inimilor celor care seamana frica, violenta si moarte, si a celor care fac arme si trafic cu ele”. Cuvintele sale au venit la putin timp dupa atacul cu bomba asupra bisericii copte Mar Gerges din orasul Tanta, din nordul Egiptului. Credinciosii erau în numar mare în zona, pentru celebrarea Duminicii Floriilor, când bomba a fost detonata. Conform Associated Press, cel putin 21 de persoane au fost ucise, iar alte 40 ranite. Mai sunt doar doua saptamâni pâna când chiar Pontiful ar urma sa mearga în Egipt, în 28-29 aprilie, obiectivul principal fiind încurajarea dialogului catolico-musulman, în special vizând încetarea violentelor extremiste.
Sfântul Parinte a rostit cuvintele sale de solidaritate cu putin înainte de începerea traditionalei rugaciuni Îngerul Domnului. I-a salutat pe toti cei care au venit pentru Ziua Mondiala a Tineretului – anul acesta celebrata la nivel diecezan -, împreuna cu Episcopii lor, în special pe cei din Polonia si din Panama. De asemenea s-a rugat pentru victimele atacului terorist de vineri, 7 aprilie, din Stockholm, când un barbat de 39 de ani a intrat cu un camion într-un magazin, ucigând patru persoane si ranind alte zece, inclusiv un copil. Papa s-a rugat pentru victime, precum si pentru cei care „sunt înca puternic încercati de razboi, tragedia umanitatii”.

Sursa: http://www.catholica.ro