Suntem mulți în bisericile noastre greco-catolice și ne cunoaștem. Unii din vedere, participând la Sfintele Liturghii, alții, fiindcă aparțin aceleiași Asociații, alții s-au cunoscut în pelerinaje, diferite activități comune, etc.. Nu ne suntem indiferenți unii altora. Suntem o familie, uniți în Cristos.

În acest an, de Ziua Femeii, doamnele de la Reuniunea Mariană ,,Neprihănita Zămislire” din Oradea și-au exprimat dorința de a ,,ne sărbători împreună cu ceilalți marianiști orădeni” într-un loc plăcut, care să fie cu adevărat potrivit, mai ales acum în post. Acest loc, este Trattoria Seminarii, din complexul Seminarului Greco-Catolic.

Biroul Pastoral, prin D-na Laura Ologu, a venit cu o propunere și mai frumoasă: de a invita și membri ai celorlalte Asociații. Am reușit astfel să umplem complet elegantul local cu oameni dragi. Am trăit momente de comuniune  cu adevărat binecuvântată.  Așa cum spune Cicero: Fără afecțiune și bunătate nu există nici bucurie în viață și aici, la această întâlnire, afecțiunea, surpriza de a vedea intrând pe ușă, așezându-se la aceeași masă, oameni pe care nu i-ai întâlnit demult sau oameni pe care doreai să-i cunoști mai bine, a adus bucurie vie.

,,Când prietenii se întâlnesc, inimile se încălzesc” spune un proverb. Așa a fost la mica noastră agapă. Senin, zâmbet cald de întâmpinare, veselie și surprize plăcute. Fiecare invitat a fost sfătuit să aducă ,,un obiect de tombolă” pentru ca nimeni să nu plece fără un cadou; s-au împărțit mici ,,răvașe” pregătite de D-na Laura Ologu, vorbe de duh care, lecturate în particular sau cu voce tare s-au dovedit nu doar bine alese, ci chiar potrivite persoanei care le-a ,,servit” de pe ,,platoul cu înțelepciune”; Doamna Othilia Groza ne-a prezentat Cartea Înțeleptului, a părintelui Hâncu Aurel și, spre final au fost făcute inedite premieri. Astfel s-a acordat premiul pentru ,,doamna cea mai  tânără (sufletește), entuziastă, neobosită în facerea de bine și de frumos”, minunatei marianiste Miorița Săteanu, care, primind  o frumoasă eșarfă de mătase, aplauze furtunoase și felicitări unanime, s-a emoționat până la lacrimi. Părintele Marius Obreja, spiritualul R. M. ,,Regina Păcii” a fost premiat pentru delicatețea, generozitatea de a marca în biserica ,,Sfânta Treime ”, unde este paroh, zilele de 1 și 8 Martie prin oferirea de marțișoare și garoafe credincioaselor din biserică după Sf. Liturghie, felicitându-le cu vorbe calde, pline de iubire. Părintele Vicar  cu preoții  Antoniu Chifor,  care a împlinit oficiul de gazdă din partea Episcopiei și ne-a cucerit prin zâmbet și bunăvoință, a primit premiul pentru felul în care ne-a felicitat și ne-a condus în rugăciunea de binecuvântare și de mulțumire.

Toți ne-am simțit mai mult decât premiați într-o atmosferă plăcută, elegantă, de sărbătoare, cu meniuri  deosebit de bine alese, gustoase și aspectuoase, servite cu gentilețe și profesionalism de cei doi tineri ospătari. Pe această cale mulţumim pentru toată implicarea şi sprijinul Părintelui administrator al Trattoria Seminarii Eduard Roman, fără de care nu am fi avut atâtea surprize plăcute.

Ne-am simțit BINE, pentru că ,,bine ne este nouă, fraților, împreună” mai ales când suntem binecuvântați de Preacurata noastră MAMĂ  Maria și de Sfântul Iosif, cărora le-am cerut ocrotirea pentru acestă întâlnire. Lor le-am închinat, și fiecăruia dintre noi, cele două cântece Ave Maria, Fecioara la Munte și tradiționalul ,,La Mulți Ani!

Da. La mulți ani! Și cum ne-am exprimat cu toții dorința: ,,La multe binecuvântate revederi!”

 

Pr. Traian Dobrată,

Spiritualul ,,Reuniunii Mariane”

Maria-Mirela Filimon,

Președinta ,,Reuniunii Mariane”