În perioada 25-27 ianuarie 2023, a avut loc, la Centre Sèvres din Paris, primul modul dintr-un curs formativ cu titlul Să trăim misiunea cu un suflu nou – Formare pentru angajații în pastorația tinerilor și a școlilor. Acest curs este rodul unui parteneriat realizat în timp, cu dorința de a forma discipoli misionari al celor trei instituții: Centre Sèvres – Facultatea Iezuiților din Paris, CEP-I și Asociația Ziléos Internațional.

Cursul este realizat și oferit participanților de către Centre Sèvres – Facultatea Iezuiților din Paris, care este un Institut de învățământ superior și de cercetare al Societății lui Isus, al Provinciei Franța-Belgia-Luxemburg. Este un centru destinat formării iezuiților, persoanelor consacrate și laicilor de diferite naționalități. La absolvirea cursurilor participanții obțin o diplomă canonică, aparținând Sfântului Scaun, recunoscută la nivel internațional.

CEP-I este centrul de studii pedagogice iezuit. Are misiunea de a însoții dezvoltarea, actualizarea și transmiterea educației bazate pe pedagogia ignațiană.

Ziléos este o asociație catolică internațională care are ca misiune formarea discipolilor misionari, având un caracter ecumenic. Este prezentă în 5 țări: Canada, Franța, România, Liban și Elveția.

Acest curs abordează diferite tematici și este construit plecând de nevoile pastorale ale cursanților: să utilizăm ultimele cercetări în domeniul teologiei; să ne hrănim practica pastorală printr-o abordare intelectuală și spirituală; să dobândim noi competențe și noi metode pastorale; să favorizăm întâlnirea cu Isus Cristos și ne lăsăm modelați de El; să facem o relectură a practicilor noastre pastorale în grupuri.

Cursul are o dimensiune internațională, fiind prezenți participanți din Franța, Liban și România. La curs participă: Ramona Dragoș, Pr. Antoniu Chifor, Pr. Angel Zareczki, Pr. Alin Cîndea și Prof. George Demian.

Participarea la acest prin modul al cursului a fost posibilă cu ajutorul unor burse de studiu oferite de Ziléos Internațional, cărora le mulțumim pe această cale.

 

Ramona Dragoș