“Ei aduc roade şi la bătrâneţe”

(Ps.92,15)

Să ştii să faci din fiecare an şi fiecare zi o bucurie! Sunt gânduri care ne însoţesc pe noi, vârstnicii din Asociaţia “Viaţa Ascendentă” de la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea.

Este ultima duminică din luna iulie, în preajma sărbătorii Sfinţilor Ioachim şi Ana, bunicii lui Isus, este “Ziua Mondială a Bunicilor şi Vârstnicilor”.

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru cea de a doua “Ziua Mondială a Bunicilor şi Vârstnicilor” vesteşte lumii: “Ei aduc roade şi la bătrâneţe” (Ps. 92,15)

Resemnaţi, acuzaţi de societate că suntem o povară, “noi cei sătui de zile” trăim o bucurie nesperată: “cineva ne vede trăind”.

Anul trecut, Sfântul Părinte Papa Francisc ne-a adresat un mesaj din suflet: “Dragă Bunică, dragă Bunicule,….. Eu sunt cu tine până la sfârşit. … Înainte şi Curaj! ”

Ne-am adunat în Catedrală, azi, toate vârstele.

Tăcuţi şi cuminţi, cu eşarfele noastre galbene, aşteptăm liturghia solemnă. Ne-am pregătit cu toţii pentru această zi, în special părintele nostru spiritual, Pr. Paroh Ovidiu Duma.

Cu emoţie şi lacrimi în ochi, ascultăm cuvintele Preasfinţitului Virgil Bercea: “Scriptura ne învată că o viaţă lungă este o binecuvântare, iar bătrânii nu sunt resturi de care să ne distanţăm, ci semne vii ale Bunăvoinţei lui Dumnezeu care dăruieşte viaţă din belşug. Binecuvântată este casa care păstrează un bătrân! Binecuvântată este familia care îi cinsteşte pe bunicii săi!”

Sunt cele mai frumoase cuvinte care ne sunt adresate. Preasfinţia Sa ne urează  cu drag “o viaţă care urcă spre viaţă” şi zâmbind încheie: “aş vrea să vă îmbrăţişez pe toţi!”

Momentul cel mai înălţător, un adevărat dar ceresc, a fost Rugăciunea Preasfinţitului Virgil Bercea. În genunchi, în faţa icoanei Maicii Domnului, Preasfânta Fecioară Maria, s-a rugat pentru toţi vârstnicii din lume…

O pace adâncă şi o linişte sfântă ni s-a cuibărit în suflete!

Cât Har poartă în ea, Rugăciunea!

Ce dar Dumnezeiesc!

Victoria Negrea

Viaţa Ascendentă