„În perioada 20-21 martie a acestui an, credinciosii Parohiei Sfântul Nicolae din Calahorra, Spania, au participat la un pelerinaj organizat de catre pastorul acestei comunitati, pr. Claudiu Aurel Sferle, la sanctuarul marian din Lourdes.
Pelerinajul a oferit un moment prielnic tuturor participantilor, 70 la numar, de întâlnire cu Domnul Isus Hristos prin Maica sa, Maria. Cele doua zile de pelerinaj au fost roditoare, deoarece în acest timp pascal, pelerinii au înteles importanta reconcilierii lor cu Dumnezeu si cu aproapele, prin Sf. Spovada, la care au participat o buna parte dintre ei. Rugaciunile din program au impresionat în mod particular pe fiecare, o buna parte dintre ei participând pentru prima data la un astfel de pelerinaj. Astfel ca în program au fost incluse rugaciunea Calea Crucii, vizitarea grotei, recitarea si meditarea Rozarului, participarea la procesiunea cu lumânari, culminând cu celebrarea Sfintei Liturghii duminicale în cripta bazilicii, liturghie celebrata în ritul nostru bizantin si în limba româna.
Toti pelerinii au fost profund miscati si impresionati de spiritualitatea prezenta în acest loc unic.
Îi multumim Bunului Dumnezeu pentru toate harurile primite în tot acest timp, si o rugam pe Preasfânta Fecioara Maria sa mijloceasca pentru fiecare dintre noi în fata Fiului ei, pentru „ca mult face rugaciunea Mamei spre îmblânzirea Stapânului”.