După amiaza zilei de duminică, 26 iunie, duminica a doua după Rusalii, a însemnat un moment de vie bucurie și bogată încărcătură spirituală pentru credincioșii parohiei greco-catolice Drighiu, întrucât au sărbătorit pre-serbarea hramului bisericii parohiale, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Emoția întâlnirii a fost cu atât mai intensă cu cât a fost prima dată când s-a sărbătorit hramul în nou-zidita biserică.

Sărbătoarea hramului a început la orele 16 cu Vecernia celebrată de preotul paroh, continuând cu Adorația Euharistică, celebrată de Părintele Pop Vasile din Parohia Iaz, urmată de un moment de zidire sufletească prin cuvânt, predica Părintelui Chiș George, din Parohia Valcău.

Părintele George sublinia în predica sfinției sale, necesitatea de a ne angaja cu dăruire în apostolat, de a răspunde afirmativ și cu deplină implicare chemării Mântuitorului de a fi „pescari de oameni”.

Privind la cei 12 apostoli chemați, realizăm că Domnul are nevoie mai presus de toate de oameni cu inimi pline de zel,  disponibile, dispuse să-I slujească indiferent de prejudecăți, piedici, aparentele slăbiciuni.

După predică, preoții prezenți au slujit Taina Sfântului Maslu pentru obștea prezentă, spre vindecarea neputințelor sufletești și trupești.

În încheiere, părintele paroh a mulțumit Preabunului Dumnezeu pentru această zi deosebită, preoților prezenți pentru împreună-slujire, bunilor credincioși din parohie pentru implicare, ajutor dar și tuturor celor prezenți, mai de aproape sau mai de departe pentru osteneala de a fi alături la acest moment de rugăciune, amintind cum corabia Bisericii ne încape pe toți și cum în apostolat e nevoie a-L invoca pe Spiritul Sfânt, Cel ce plinește lipsurile noastre și ne însuflețește în misiune.

 

Preot paroh Burdaș Ciprian-Ioan