Luna iunie vine cu multe evenimente, dintre care unul foarte special: concertul Cânt de copii, în care vor evolua Corul de copii al Liceului Don Orione, dirijor prof. Nicoleta Arendaș și Corul de copii al Liceului  Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea, dirijor: prof. Nicoleta Țâmpu.

Din dorința și cu binecuvântarea eparhului locului, Preasfinția Sa Virgil Bercea, Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae va fi locul unde tinerele talente vor avea prilejul să evolueze, să încânte spectatorii cu prestația lor și să se bucure de rezultatul muncii lor.

Corul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea este o formație corală cu tradiție în peisajul muzical bihorean, având în componența sa elevi de gimnaziu și liceu. Aceasta formație tânără a participat la diverse concursuri, festivaluri și concerte, cum ar fi participarea la cantata “Carmina Burana” de Carl Orff, și la concertele de Crăciun alături de corul și orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, concertul alături de Alexandru Tomescu, în cadrul turneului „Balada, un secol de muzica” sau la Festivalul European Music Open, într-un concert alături de Alexandru Badea. Corul Liceului Greco-Catolic face parte din Programul Național Cantus Mundi, program prin intermediul căruia s-a aflat pe scena alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” în numeroase ocazii, printre care amintim Festivalul Coral „Francisc Hubic” și concertele de Crăciun de la Ateneul Român din București.

Corul este condus de către Prof. Nicoleta Emilia Țâmpu.

Acompaniament:

Chitară: Prof. Demian George, Mara Mihociu – cls. a VII-a

 Pian: Haș Daria – clasa a V-a, Prof. Antonia Monica Nica

 Cajon: Beita Măriuca.

 

„Înființat în anul 2011, din dorința de a promova valori creștine prin artă, Corul Liceului Don Orione  și-a îndeplinit misiunea în diverse ocazii: slujbe religioase,  serbări școlare,  concursuri  sau alte manifestări artistice, ori de câte ori a fost solicitat.

Componența Corului: în special elevi de gimnaziu, modificându-se în fiecare an, o dată cu reînnoirea claselor, respectiv serii de absolvenți care se îndreaptă spre alte zări.

Coordonatorea Corului este Doamna profesoară Nicoleta Claudia Arendas, care cu talent și dăruire le călăuzește pașii în lumea magică a muzicii, în special cea sacră, respectând carisma Patronului Spiritual al școlii Sf. Luigi Orione.

Dirijor: Prof. Nicoleta Arendaș

Vă invităm, așadar, miercuri, 8 iunie 2022, ora 19, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, la concertul Cânt de copii!