În 2 aprilie, Consiliul Județean Sălaj a sărbătorit 30 de ani de la reînființare. Momentul aniversar a fost marcat printr-o serie de activități dedicate publicului larg.

În curtea Instituției au fost organizate standuri care au oferit o experiență interactivă pentru vizitatori, putând fi văzute și replici ale echipamentului roman de luptă și tururi în realitatea virtuală, registre de stare civilă din secolul al XIX-lea, porturi tradiționale sălăjene, precum și diferite obiecte de promovare a zonelor turistice din Țara Silvaniei.

Istoria Consiliului Județean Sălaj începe în 1926, an în care, în sediul de atunci al Prefecturii, a avut loc ședința de constituire a primului consiliul județean.

La evenimentul de sâmbătă a participat, la invitația domnului președinte Dinu Iancu Sălajanu, și Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, care a ținut și un cuvânt de felicitare și apreciere. Deasemenea ierarhul a oferit domnului președinte și un volum a ediției Bibliei de la Blaj, oferită cadou românilor de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.

Eugen Ivuț