Sâmbătă, 25 septembrie 2021, preoții din Protopopiatul Șimleu Silvaniei, împreună cu familiile lor, s-au întâlnit pentru o zi de reculegere și socializare, bucurându-se și de prezența Părintelui Antoniu Chifor, vicarul eparhial cu preoții. Întâlnirea a avut loc la Făgetu, în Jud. Sălaj, un loc pitoresc unde preoții, cu ajutorul binefăcătorilor, au renovat o casă care va putea să găzduiască întâlniri ocazionale ale copiilor, tinerilor, familiilor, preoților, etc. Întâlnirea a avut loc într-o atmosferă de bucurie, comuniune și împărtășire.

Ziua a început cu recitarea Orei a șasea, urmând o meditație pregătită de părintele vicar.

În cadrul meditației, Părintele Antoniu s-a adresat celor prezenți: Vă salut pe toți cu mare drag în Domnul. Sunt bucuros că ne putem întâlni aici la Făgetu, în această catedrală a creației, în mijlocul naturii. Această casă a fost renovată și restaurată grație generozității însemnate a atâtor oameni. Se înalță ca semn elocvent al imensului efort pe care voi și mulți oameni de bună credință l-ați întreprins. Vă transmit și salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil, care vă poartă pe toți la inima sa.

Mă bucur să mă aflu aici împreună cu voi, preoți și preotese, copii și tineri din Protopopiatul Șimleu, să ne rugăm împreună, să reflectăm puțin și să petrecem timp bine plăcut Domnului, unii în compania celorlalți.

Astăzi, aș dori să ne oprim atenția asupra responsabilității ecleziale la care suntem chemați și de care adesea uităm sau o trecem cu vederea.

Ceea ce niciodată nu trebuie să uităm sau să diminuăm este zelul nostru apostolic, pe care îl luăm din  rădăcini foarte vechi, din prezența Bisericii noastre în aceste ținuturi încă din vechi timpuri, mă gândesc la preoți, dascăli și academicieni, oameni de stat și oameni simplii pe care i-a dat țării, ținutul Șimleului.

 Apoi meditația a continuat asupra a trei puncte cheie ale misiunii preoțești: a ne ruga fără încetare, a merge mereu împreună și a împărtăși cu inima ceea ce am primit de la Isus, Marele Preot.

Prânzul a fost  pregătit de doamnele preotesele, iar copii prezenți au putut și ei să profite de joacă,  timpul fiind prielnic.

Părintele Protopop Nicu Bodea a mulțumit preoților, preoteselor și copiilor pentru prezența lor și pentru mărturia lor de credință, iar Pr. Țurcaș Gheorghe, vicarul foraneu al Silvaniei, i-a încurajat pe cei prezenți și le-a împărtășit experiența dânsului.

La finalul întâlnirii, părintele vicar le-a mulțumit organizatorilor pentru această invitație și pentru apropierea care există între ei.

Biroul de Presă