Duminică, 29 august, în Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Părintele Antoniu Chifor, vicar eparhial cu preoții, s-a aflat în Parohia Greco-Catolică cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului, din Căuaș, Protopopiatul Tășnad, județul Satu Mare. La Sfânta Liturghie împreună cu părintele vicar a concelebrat Părintele paroh Suguian Dorel și au fost prezenți credincioșii parohiei precum și alți invitați.

În cuvântul de învățătură, părintele Antoniu a vorbit despre importanța credinței în viața fiecăruia: Totul este cu putință celui ce crede! Putem avea credință că Dumnezeu vrea ca noi să facem anumite lucruri și totuși, în același timp, să fim morți de frică. Curajul nu este absența fricii. Curajul înseamnă a avea puterea de a merge înainte și a face ceea ce avem de făcut, în ciuda fricii noastre. Trebuie să începem cu credința pe care o posedăm deja, care poate fi slabă, dar trebuie început de acolo.

În pericopa de astăzi avem un exemplu minunat. Cel care-l aduce pe copil înaintea Mântuitorului pentru a fi vindecat, are speranța că, copilul va fi vindecat, dar în același timp este încercat de sentimente de îndoială. Și noi am experimentat adesea aceste sentimente. „Doamne am credință, însă am și îndoieli”. Acest om era plin de credință și de îndoieli. Dacă ați avea credință măcar cât un bob de muștar, ați muta munții din loc. Atenție să nu citim și mai ales să nu trăim acest verset invers. Dacă aș avea credință cât un munte, aș putea muta un bob de muștar; ca și când ar trebui o credință mare pentru a împlini cele mai mărunte lucruri.

La sfârșitul Liturghiei, părintele vicar a transmis salutul și binecuvântarea Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Biroul de Presă