„În perioada 27-30 aprilie am participat la Roma, la trei evenimente deosebite pentru Actiunea Catolica. Joi, 27 aprilie a avut loc al II-lea Congres International al Forumului International al Actiunii Catolice cu tema „Actiunea Catolica în misiune cu toti si pentru toti”, vineri si sambata s-a desfasurat Adunarea Generala a Forumului International al Actiunii Catolice, iar duminica Actiunea Catolica Italiana a sarbatorit în piata Sfântul Petru 150 ani de existenta.
În centrul zilei de joi s-a aflat Congresul International al Actiunii Catolice, la care stiam ca va participa si Sfântul Parinte. Acesta s-a desfasurat în Aula Sinodala a Vaticanului. Cu nerabdare si emotie am asteptat sa îl revad pe Papa Francisc pentru a doua oara (prima data fiind la ZMT Cracovia). Momentele petrecute în prezenta Sanctitatii Sale, au fost pline de emotie si încarcatura spirituala, Sfântul Parinte vorbindu-ne deschis si adresându-se parca fiecarui participant în parte. Sunt convinsa ca fiecare din noi cei care am avut fericitul prilej de a-l asculta, am simtit mesajul transmis într-un mod special si personal.
Îndemnul Sfântului Parinte a fost acela de a continua sa ne implicam în parohiile si în diecezele din care provenim: “Vreau o Actiune Catolica printre oameni, în parohie, în dieceza, în sat, în cartier, în familie, în birou si la locul de munca, la tara, în propriile locuri ale vietii…Este foarte important locul pe care-l dati persoanelor în varsta si celor bolnavi. Ei sunt cei care pot sa creeze patrimonial de rugaciune si de har pentru misiune. Aceasta rugaciune Dumnezeu o asculta cu duiosie speciala”.
M-am întors de la aceste evenimente cu inima plina de recunostinta, multumindu-I lui Dumnezeu pentru darul minunat pe care mi l-a oferit, având posibilitatea sa particip la aceste evenimente, reprezentând ASTRU Oradea, asociatie pretuita si îndragita de Biserica din care fac parte. Multumesc în mod deosebit Preasfintiei Sale Virgil Bercea, episcopul nostru, care ne-a însotit la Roma si care ocroteste, sustine, încurajeaza si crede în viitorul nostru asociativ din cadrul Actiunii Catolice. Multumesc asistentilor spirituali si tuturor celor care ne sunt alaturi si ne îndruma pasii ajutându-ne sa ne simtim ocrotiti si implicati în viata spirituala a Eparhiei si Bisericii noastre!