În Duminica a treia după Rusalii, patru copilași din parohia greco-catolică din Marghita au făcut Prima Împărtășanie solemnă. Liturghia a fost celebrată de Părintele Antoniu Chifor, vicar eparhial cu preoții, împreună cu Părintele Liț Gheorghe.

Ca balsam vindecător sună cuvintele lui Isus care ne invită să avem încredere în Domnul, a spus părintele vicar la începutul cuvântului de învățătură, continuând: De trei ori Isus ne spune cu insistență: „Nu vă îngrijorați pentru viața voastră… pentru ziua de mâine” (Mt 6,25.31.34). Aceasta nu este o invitație de a ignora ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau de a deveni nepăsători față de ocupațiile și responsabilitățile noastre zilnice; dimpotrivă, este o provocare de a ne deschide spre un orizont mai amplu și de a crea astfel spațiu pentru a privi în aceeași direcție: „Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea lui și toate acestea vi se vor adăuga” (Mt 6,33).Cuvintele Imnului către Heruvimi pe care le rostim la fiecare Sfântă Liturghie: „Toată grija cea lumească de la noi să o lepădăm” să fie pentru noi un mod de viață, un fel de a trăi cotidianul plin de încredere în providența divină.

În finalul celebrării, credincioșii din Marghita au primit, prin părintele vicar, salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Biroul de Presă