Părintele Traian Tămaș a fost numit director pentru preoții din spitale și pentru toți angajații laici din domeniul sănătății publice și în munca cu oamenii defavorizați, precum și conducător al responsabililor cu asistența spirituală din spitalele și căminele de îngrijire din Arhidieceza de Viena.

În mai 2021, conducerea departamentului de asistență spirituală  l-a numit pe părintele Traian Tămaș la conducerea departamentului de asistență spirituală din domeniul sănătății publice și munca cu persoanele defavorizate. Totodată a primit și funcția de conducător al asistenței spirituale din spitale și cămine. Acest lucru a fost confirmat vineri, 4 iunie, de către Consiliul Episcopal al Arhidiecezei Viena.

Părintele Traian Tămaș are 40 de ani și lucrează din 2012 în domeniul asistenței spirituale din spitale și cămine de îngrijire. Prima sa misiune a fost la Centrul Neurologic Rosenhügel, iar cei mai mulți ani i-a petrecut în clinica Donaustadt, unde a fost ales ca șef de departament. Este preot greco-catolic căsătorit, aparținând Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, iar din 2017 este paroh al bisericii greco-catolice românești din dieceza Sankt Pölten.

Această numire este un semn de apreciere al Bisericii locale de rit latin față de preoții greco-catolici și sarcina acestora de a-i consilia și de a-i consola pe cei bătrâni sau pe cei aflați în suferință.

Domnul să-l binecuvânteze și să îl îndrume în această misiune importantă prin mijlocirea Maicii Domnului și a tuturor sfinților.

Traducere: Ema Țiț