Prin intermediul platformei Zoom a avut loc ÎNTÂLNIREA  EPARHIALĂ  AGRU, marţi, 8 iunie 2021.  La eveniment,  au fost alături de membrii AGRU Preasfinţitul Virgil Bercea, Părintele Vicar general Mihai Vătămănelu, Părintele Vicar cu preoţii Antoniu Chifor, Părintele responsabil cu pastoraţia adulţilor şi a familiilor Mihai Tegzeş, Părinţi Protopopi, membri ai Biroului Pastoral, laici, dornici de a fi alături de Episcop în apostolatul bisericii și de a-l aduce aproape oamenilor prin Cuvânt și fapte, pe Cristos, bunul Păstor, în cadrul planului pastoral Eparhial, conform statutelor proprii.

Invitaţii speciali ai evenimentului, cărora le mulțumim pe această cale, au fost domnul profesor Ciprian Ghișa, coordonatorul AGRU naţional, delegat al Preafericitului Lucian Mureşan care a insistat pe importanța colaborării și comuniunii în cadrul AGRU național, precum şi doamna Codruţa Fernea,  preşedinte a Acţiunii Catolice din România, care a prezentat rolul și misiunea AGRU în viața bisericii locale.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către Părintele Vicar General Mihai Vătămănelu, pe  tema: „Comunitatea ca lucrarea a lui Dumnezeu”, pornind de la  mesajul biblic cuprins în prima Epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 3, vers. 5-15. Părintele a subliniat cât este de important a-l pune în centrul oricărei acțiuni a noastre pe Cristos, orice acțiune a noastră să aibă la bază înmulțirea și folosirea cu înțelepciune a talanților, care reprezintă trăirea și transmiterea iubirii frățești! Important e ca fiecare să ne folosim propriul dar, atât cât este, în slujba bisericii, spre lauda și mărirea lui Dumnezeu spre mântuirea sufletelor.

Domnul Valeriu Domuța, Preşedinte eparhial AGRU, înainte de a da cuvântul participanților care au dorit să se înscrie la cuvânt, a prezentat celor prezenți din documentele bisericii referitoare la implicarea laicilor în biserică, propunând soluții pentru reluarea activităților asociației în contextul acestei perioade, când s-au diminuat restricțiile sanitare.

După dezbateri, concluzii, rugăciune și binecuvântarea dată de Preasfințitul Virgil Bercea, la final, cei prezenți au putut urmări un film documentar despre Episcopul greco-catolic de Oradea Demetriu Radu, după care au ascultat Imnul Martirilor.

Ne rugăm, după intenția și la îndemnul Preasfințitului nostru Episcop, pentru ca AGRU să acționeze astfel încât să aducă cuvântul Domnului cât mai aproape de oameni, iar pe oameni să-i aducă cât mai aproape de Cristos, la o apropiere de fiecare preot și la implicare cât mai mare a laicilor în activitatea misionară a bisericii în fiecare parohie.

Le mulțumim tuturor pentru participare, mulțumim lui Dumnezeu pentru acest timp preţios de rugăciune, de aprofundare a mesajului biblic, de comuniune şi de împărtășire, trăind cu încrederea că tot mai mulți credincioși vor înțelege cât de important este să își înțeleagă misiunea de creștini și să fie aproape de preoți în apostolatul lor.

Laura Ologu

Biroul Pastoral