Duminica a șasea după Sfintele Paști, în Alicante – Spania, a fost o zi de mare sărbătoare, deoarece trei copii ai bisericii noastre Sfântul Nicolae, au primit Prima Împărtășanie solemnă. Cei trei copii au fost ghidați în tot acest timp de doamna Trofin Corina, la orele de cateheză, de religie cum îi zicem noi. După ce au terminat cu bine orele de cateheză, au calcat pragul confesionalului, (ajutați fiind de Părintele Mariano) pentru a se mărturisi, pregătind suflețelul lor pentru unirea tainică cu Isus, sub forma Euharistiei. Lucru care s-a și întâmplat în ziua de 6 iunie 2021, la ultima duminică dinaintea Înălțării Domnului nostru Isus Hristos.

Emoțiile i-au cuprins nu doar pe copiii, care erau nerăbdători să se unească cu Isus, ci și părinții, care așteptau cu o răbdare pașnică acest eveniment creștin atât de așteptat.

Harul Domnului nostru s-a coborât peste comunitatea noastră în această zi, deobservându-se în ochii copiilor bucuria întâlnirii cu Isus, și a faptului că familile lor au fost alături de ei la acest eveniment.

 În momentul împărtășaniei o surpriză plăcută și-a făcut loc între noi, prin interpretarea divină la viori, a doamnelor profesoare Abrudan Camelia și Abrudan Maria.

La sfârșitul slujbei părintele Radu le-a înmânat câte o diplomă fiecărui copil și o cruciuliță din lemn de maslin, care să le fie stâlp în momentele de cumpănă din viață.

Biserica Greco-Catolică Sfântul Nicolae din Alicante vă dorește să aveți parte de multe haruri și binecuvântări de la Domnul.

Hristos a înviat!

 

Pr. Radu Bokor pentru Biroul de Presă