În perioada 16-18 mai, elevii și profesorii Liceului „Don Orione” au sărbătorit ziua patronului spiritual, Sfântul Alois Orione.
        Marți, 16 mai, liceeni au participat la Sf. Liturghie prezidată de Don Valeriano. În predica sa, părintele a subliniat importanța IUBIRII. Nimeni nu ne poate oprii din a iubi și e important să ne lăsăm conduși de iubire. De o iubire sinceră, asemenea lui Don Orione. Don Orione care avea o iubire imensă pentru Domnul și Creația Sa.
        Miercuri, 17 mai, ciclul primar au participat la Sf. Liturghie prezidată de PS László Böcskei, episcop romano catolic de Oradea. În predică a evidențiat faptul de a deveni niște stele pentru a-l urma pe Don Orione.
         Joi, 18 mai, ciclul gimanzial au participat la Sfânta Liturghie prezidată de PS Virgil Bercea, episcop greco catolic de Oradea. Episcopul a scos în evidență faptul de a face bine. Don Orione avea o frază: „Să facem binele mereu, răul nimănui, niciodată” .
          La finalul Sf. Liturghii, elevii și profesorii s-au rugat ca Sfântul Alois Orione să mijlocească.
         O, Preasfântă Treime, Tată, Fiu și Spirit Sfânt, te adorăm și îți mulțumim pentru nemarginita iubire pe care ai revarsat-o in inima sfântului Alois Orione, făcând din el apostolul iubirii, tatăl săracilor, binefăcătorul omenirii suferinde și părăsite. Ajută-ne să imităm iubirea arzătoare și generoasă pe care sfântul Alois Orione a avut-o față de Tine, de Maica Domnului, de biserică, de Papa și de toți cei îndurerați. Pentru meritele sale și prin mijlocirea sa, dă-ne harul pe care ți-l cerem (se spune intenția…) pentru a cunoaște providența ta. Amin!
Pr. Gabriel Ciubotariu