Cuvintele Papei Francisc adresate cercetașilor sunt un îndemn pentru fiecare dintre noi. În  aceste timpuri în care am devenit în mare parte spectatori ai evenimentelor ce se desfășoară pe plan mondial, mesajul acesta ne amintește să redevenim activi în comunitate. Astfel duminică, 21 februarie 2021, cercetașii din Comunitatea Don Orione au sărbătorit Ziua Cercetășiei având ca motto acest îndemn.

Respectând măsurile de siguranță impuse de autorități, aceștia au participat la Sfânta Liturghie. Cu toate că în jurul nostru lumea pare că s-ar fi oprit, tinerii împreună cu preoții și coordonatorii au dorit să își reînceapă activitatea cu pași mărunți pentru a aduce un strop de speranță. În cadrul predicii, Părintele Ugo Bozzi a accentuat importanța de a trăi într-o comunitate în care fiecare să renunțe la individualism pentru ca împreună cu ceilalți să construiască o lume mai bună decât au găsit. În acest scop, cercetașii sunt pregătiți ca oameni prin formare spirituală, fizică și intelectuală, iar prezența fiecaruia contează. Totodată, Părintele Valeriano Giacomelli și-a exprimat dorința de a cunoaște și descoperi cu adevărat membrii, invitându-i de asemenea pe cei prezenți să învețe să îi privească în profunzime pe cei de lângă ei.

În cadrul Sfintei Liturghii, doi membrii ai Comunității Scoutiștilor Orionini și-au depus Promisiunea, gest ce reprezintă intenția lor de a își îndeplini datoria față de Dumnezeu și cei din jur. De asemenea, atât membrii activi cât și cei care au parcurs deja acest drum de formare, au avut bucuria de a-și reînnoi Promisiunea. Înainte de acest moment solemn, Părintele Gabriel Ciubotariu le-a adresat un cuvânt de învățătură cu privire la modul în care aceștia să pornească pe drumul cercetășiei. Acesta i-a îndrumat să își parcurgă traseul bazându-se întotdeauna pe cuvintele lui Baden-Powell: ,,Cel mai important lucru este să încerci să pui fericire în vieţile altora!”.

Chiar dacă suntem îndemnați la distanțare fizică trebuie să redescoperim bucuria întâlnirii cu ceilalți și să devenim părți active, protagoniști, în viața personală dar și în comunitatea din care facem parte.

                                                                                    Comunitatea Scoutiștilor Orionini