,,Haideţi să ne trăim iubirea împreună, acolo unde iubirea-i lipsită de căldură” !

În ziua a treia, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor a fost găzduită de Biserica Reformată. Mulţumim gazdelor pentru strădania lor, apreciem căldura şi modul inedit cu care fraţii întru Domnul ne-au primit în biserica lor, prin intermediul internetului.

Doamna Csuka Melinda, pastor la Biserica Reformată Olosig, a rostit cuvântul de învăţătură prin care a subliniat ceea ce dă sens vieţii noastre, respectiv iubirea. ,,De ce este greu de pus în practică teoria iubirii ? De ce este mult mai greu de realizat în viața de zi cu zi ceea ce pare atât de simplu între pereții bisericii ?”. Răspunsul nu este complicat, fiindcă omului îi este mult mai ușor să fie părtinitor, iubind de regulă pe cei care merită.

Care ar fi soluția ? Realizând că dragostea lui Dumnezeu este o dragoste în avans, necondiționată, se cuvine ca omul să se străduiască să facă măcar pașii mici ai iubirii. Iar pacea și iubirea începe cu noi, fiindcă ,,prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă aveți dragoste unii față de alții”.

În concluzie, ,,pentru a nu rămâne la nivelul unei predici de duminică, să nu așteptăm până când altcineva face primul pas! Fă tu primul pas ! ”

Cei care doresc să vizioneze desfăşurarea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor în Oradea, ori doresc să vadă mesajele înalt-reprezentanţilor cultelor şi comunităţilor creştine din oraşul nostru, pot accesa această adresă on-line:
https://www.facebook.com/unitatea.crestinilor.oradea/
(de aceea programul nu include şi orele).

Laura Ologu
Biroul Pastoral