Părintele Antoniu Chifor, vicar responsabil cu preoții, a vizitat în Duminica a 28-a după Rusalii, Parohia Sânmartin, păstorită de părintele Alexandru Chivari.

În cuvântul de învățătură, părintele Antoniu a subliniat următoarele: „Gazda – care-l întruchipează pe Dumnezeu face o invitație la cina, la un moment de convivialitate și de bucurie. Îi trimite pe servitori – adică pe profeți – sa invite lumea. Îi invita, nu ii obligă, adică îi lasă fiecăruia libertatea de a răspunde. Cine sunt oare cei care resping invitația ? Isus ar putea sa-i vizeze pe farisei, pe scribi si pe marii preoți, însă si pe tot poporul ales, de asemenea si pe toți aceia care încă azi « au ceva mai bun de făcut »  decât să răspundă invitației pe care le-o adresează. Toți, din toate timpurile au avut scuze. Domnul, însă nu se lasă descurajat de refuzuri si de scuze, ci insista pentru a umple casa. El nu-i invita doar pe cei drepți, și pe cei buni, ci și pe cei nedrepți, pe cei bolnavi si pe cei sănătoși, pe cei care au reușit în viață si pe cei care au eșuat, pe cei care știu întotdeauna totul si pe cei care nu înțeleg niciodată nimic, pe absolut toți”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul parohial, iar în final părintele vicar a transmis salutul și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Virgil, episcopul greco-catolic de Oradea, precum și urările de Sfintele Sărbători.

Eugen Ivuț