În data de 7 noiembrie, sâmbătă, a avut loc un eveniment mare în cadrul organizaţiei Zileos Internaţional. Participanţi din Franţa, Canada, Liban şi România au luat parte la primul MegaClub Zileos. După cum v-am obişnuit şi în cadrul Cluburilor organizate de Zileos Romania, pedagogia propusă este una care implică atât întrebările audienţei cât şi eficacitatea răspunsurilor date din partea invitatului care este ales în funcţie de tema propusă de către tineri.

Astfel, tema propusă la MegaClubul din această săptămână a fost de actualitate: situaţia tristă din Liban.

Exploziile de la Beirut au lăsat sute de mii de oameni fără acoperiș deasupra capului, făcându-se simțite până în Cipru. Ce s-a întâmplat mai precis acolo?

O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți. Cel puțin 100 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți.

Practicitatea acestei explozii se vede în suferinţa naţională care a fost materializată prin 3 zile de doliu naţional, lucru care a determinat ţările care fac parte din organizaţia Zileos International să ia decizii în favoarea locuitorilor din Liban.

România va ajuta Libanul printr-un proiect intitulat #savethechristmas care va demara în următoarea perioadă. Ce implică acest proiect naţional? În esenţă, va fi o implicare financiară pentru locuitorii din Liban, care va avea ca finalitate înfrumuseţarea Crăciunului suferinzi. De asemenea, vor exista şi premii în cadrul acestui proiect.

Vă invităm să luaţi parte la acest proiect, toate informaţiile urmând să fie notate pe pagina de facebook: Zileos Romania.

Save the Cristmas