„Duminica, 8 mai 2011, în oratoriul Parohiei Greco-Catolice Valea lui Mihai s-a organizat o seara de spiritualitate având în centrul meditatiei chipul Fericitului Ioan Paul al II-lea. Programul a cuprins marturia pelerinilor, o meditatie, vizionarea unor filmulete meditative, respectiv vizionarea unui film documentar.
Credinciosii greco-catolici au avut un deosebit respect fata de Papa Ioan Paul al II-lea înca din timpul pontificatului acestuia. Ei l-au întâmpinat pe Pontif la Bucuresti, în mai 1999, primind binecuvântarea sa. Atunci, în Parcul Izvor au strigat si ei: Unitate! Atunci când s-a anuntat organizarea pelerinajului cu ocazia beatificarii Papei, zece credinciosi din Valea lui Mihai s-au hotarât, sub imboldul iubirii, sa se alature grupului pelerinilor din Zalau. Ne amintim cum, cu câteva zile înaintea mortii sale, Fericitul spunea multimii: „V-am cautat si ati venit la mine. Si pentru aceasta, va multumesc”. Aceste cuvinte s-a adresat dincolo de timp si tuturor pelerinilor români plecati la Roma, dintre care, si acestor valeni.
Cinstirea Fericitului Wojtyla s-a organizat abia în acea seara de 8 mai din dorinta de a-i avea în mijloc si pe acesti pelerini, toate doamne, adevarate femei de mir purtatoare. Ele au vazut si ne-au marturisit trairile lor pentru a ne întari în credinta si pe noi cei ramasi acasa.
Seara s-a încheiat cu o invocare a mijlocirii Fericitului Ioan Paul al II-lea pentru unitatea Bisericii, întarirea comunitatii din Valea lui Mihai si dragoste si întelepciune în pastoratia tuturor slujitorilor lui Hristos.