„Duminica, 21.01.2018 ora 17, Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius a fost gazda „Rugaciunii pentru Unitatea Crestinilor”. Crestini de diferite confesiuni s-au rugat si au cântat împreuna ca Spiritul Sfânt sa-i calauzeasca în viata lor de zi cu zi.
Au fost prezenti parintele protopop Zima Zorel, viceparohul Slobodnic Iosif, parintele paroh romano-catolic Jitaru Anton si pastorul misionar Boros Jozsef, reprezentant al Bisericii Crestine „Sfânta Treime”. Corul „Ioan Busitia” a deschis rugaciunea cu cântecul: „Ridica-voi ochii mei la ceruri…”.
Parintele Zima Zorel a prezentat tema propusa pentru anul 2018: „Dreapta Ta, Doamne, s-a glorificat prin puterea Ta” (Ex 15,6). Dânsul a continuat cu o incursiune a parcursului ecumenic care se întinde de peste un secol.
Pastorul Boros Jozsef în cuvântul sau a subliniat puterea lui Dumnezeu în V.T. si puterea Sa în viata noastra. Parintele Jitaru Anton a mentionat faptul ca trebuie sa privim mai mult la „ceea ce ne uneste, decât la ceea ce ne desparte”. Parintele Slobodnic Iosif a subliniat faptul ca „dreapta lui Dumnezeu sustine lumea întreaga”.
Ceremonia s-a încheiat cu o agapa frateasca la care si-au dus aportul Reuniunea Mariana, iar cei invitati au petrecut momente frumoase.
Cu pace si binecuvântare!