În cadrul Sfintei Liturghii celebrate de către Pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului orădean în Biserica Seminarului, în Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului (8 septembrie 2020), a fost anunțat noul vicerector al Seminarului Sfinții Vasile, Grigore și Ioan din Oradea, în persoana ipodiaconului Giusepe Iustin Ghiurca.

Făcând referire la rolul pe care Sfânta Fecioară Maria, mama Bisericii, îl are pentru fiecare credincios, părintele rector a subliniat importanța și necesitatea ca fiecare dintre noi să se abandoneze planului divin, încrezându-se în totalitate Maicii Sfinte care, în virtutea Maternității Sale, ne ocrotește și ne conduce la Fiul Său.

Având în vedere încheierea misiunii fr. Florin Bode ca vicerector al seminarului nostru, părintele rector i-a mulțumit acestuia pentru activitatea desfășurată de-a lungul celor șase ani în cadrul seminarului ca formator și vicerector, atât în numele Preasfințitului Virgil cât și al său personal, dar și al celor care în acest timp i-au fost seminariști. Urându-i mult succes și binecuvântări în noua sa misiune în biserică dar și în noua familie, i-a oferit în dar o statuie a Maicii Sfinte de la Fatima, încredințându-l ocrotirii Preacuratei.

De asemenea, prezentându-l comunității pe noul vicerector – fr. Giusepe Ghiurca, părintele rector i-a oferit acestuia un crucifix, care să-i amintească întotdeauna de centralitatea lui Cristos în viața creștină în general dar și ca semn al misiunii de formare a viitorilor preoți ai lui Cristos.

Fr. Giusepe Iustin Ghiurcă este originar din Parohia Ștei, jud. Bihor. A absolvit Seminarul Teologic din Oradea în anul 2017, urmând apoi specializarea în Teologie Dogmatică la Universitatea Pontificală Gregoriană din Roma, perioadă în care a fost alumn al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma. A revenit în țară în primăvara acestui an, iar de atunci a desfășurat diferite activități pastorale în Eparhia de Oradea.

Amintindu-ne de consacrarea Seminarului nostru Inimii Neprihănite a Fecioarei Maria, făcută în luna mai a anului 2018 de către PS Virgil Bercea, invocăm din nou mijlocirea Mamei noastre cerești, Preacurata Fecioară Maria, asupra comunității Seminarului nostru, rugând-o să mijlocească pentru noi harurile de care avem nevoie pentru a deveni preoți după Inima lui Isus!

 Redacția