Papa emerit Benedict al XVI-lea a ajuns astăzi la Regensburg (Germania) pentru a fi alături de fratele său Georg. Alături de Benedict al XVI-lea au făcut deplasarea în Germania secretarul său personal, Mons. Gänswein, comandantul adjunct al Jandarmeriei Vaticanului și un mic grup de colaboratori.

O călătorie în Germania, din liniștea Mănăstirii Mater Ecclesiae din Vatican la Regensburg, pentru a fi alături de fratele bolnav, în vârstă de 96 de ani. Este călătoria făcută în această dimineață de Papa emerit Benedict al XVI-lea, care a părăsit reședința din Vatican și a ajuns în țara sa de origine. Papa emerit – a declarat Directorul de Presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni – va rămâne la Regensburg „atât cât va fi necesar”.

Cei doi frați Ratzinger, au fost hirotoniți preoți în aceeași zi, pe 29 iunie 1951, în Domul din Freising. Circumstanțele vieții i-au dus în direcții diferite – muzician genial Georg, teolog de rang Joseph – dar legătura reciprocă a rămas întotdeauna puternică. Dovadă în acest sens sunt numeroasele vizite pe care Georg Ratzinger le-a făcut la Vatican în perioada pontificatului fratelui său și chiar și după renunțarea sa.

Traducere: LNU

Sursa: http://www.e-communio.ro