Cancelarul german, scrisoare către fondatorul Comunității Sant’Egidio

În urma unei scrisori pe care fondatorul Comunității Sant’Egidio, Andrea Riccardi, i-a trimis-o Angelei Merkel asupra efectelor grave, atât sociale, cât și economice, ale crizei produse de epidemia cu Covid-19 în Italia și asupra necesității unei solidarități puternice către țară – citează o declarație – cancelarul german a trimis un răspuns în care scrie și ea:

„Mulțumesc foarte mult pentru scrisoarea dumneavoastră în care descrieți consecințele grave ale pandemiei Covid din Italia. Această pandemie reprezintă o provocare inegalabilă, la nivel mondial, în Europa și pentru fiecare țară în parte. În Germania, am urmărit evoluțiile din ultimele săptămâni în Italia cu o mare participare. Suntem conștienți de situația dificilă în care se află în prezent țara dvs. Și mai mult, trebuie să aducem un omagiu angajamentului Comunității Sant’Egidio și al multor voluntari. Vă dedicați unui ajutor neprețuit oamenilor care sunt deosebit de bolnavi și care au nevoie de sprijin puternic. Pentru asta vă mulțumesc foarte mult ».

„Pentru munca dumneavoastră importantă, vă urez tuturor și celor implicați în Comunitatea Sant’Egidio, multă putere, rezistență și succes”, încheie cancelarul.

Traducere: Alina Balaj

Sursa: https://www.lastampa.it