Ieri, 5 februarie 2020 a avut loc  întâlnirea de evaluare a Decadei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor cultelor creştine participante la eveniment, dar şi reprezentanţi ai laicilor. Biserica noastră a fost reprezentată de părintele paroh Ovidiu Duma, Timoş Bogdănel, Eugen Ivuţ şi Laura Ologu. S-au analizat din toate punctele de vedere  aspectele legate de eveniment, punând în prim plan impresiile comunicate de către credincioşi. A fost apreciată comuniunea binecuvântată care se împlineşte prin aceste manifestări, s-au făcut propuneri de extindere pe parcursul anului a activităților comune şi s-au punctat aspectele care trebuiesc evitate pe viitor, astfel încât acest eveniment să-şi concretizeze menirea, aceea de a uni sentimentele pozitive ale tuturor celor implicaţi.

Pentru al patrulea an consecutiv, cultele participante la Decada de  Rugăciunea pentru Unitatea Creștinilor din Oradea propun împreună, prin rotaţie,  o colectă, ca gest caritabil concret și comunitar.

Proiectul a demarat în 2017 cu strângerea de fonduri destinate Centrului pentru persoane defavorizate de la Dumbrava, a continuat în 2018 prin propunerea Bisericii Reformate de a ajuta elevii defavorizaţi să poată urma cursurile şcolare, iar în 2019 prin propunerea Comunităţii Evreilor Mesianici  de a sprijini Orfelinatul din Oradea, situat pe strada Feldioarei.

Colecta este  coordonată în acest an de Biserica Evanghelică-Lutherană iar fondurile sunt destinate unei grădinițe. Așa cum preciza părintele Dr. Codorean Ioan, de la Biserica cu Lună, ,,fiecare să adauge o fărâmă de bucurie la bucuria acelor copilași de la grădinița evanghelică”.

În același sens, părintele rector Anton Cioba, în cadrul cuvântului său de învățătură din Biserca Tabor, apreciind modul în care colaborează cu adevărat cultele din Oradea, preciza: ,, Colecta reprezintă un gest concret pe care-l fac Bisericile împreună, cu alte cuvinte ne întâlnim, ne rugăm şi facem fapte bune, fiindcă  – Credinţa fără fapte este moartă – ”.

Prin tragere la sorți s-a stabilit că pentru anul 2021 Biserica Penticostală va fi cea care va propune destinația fondurilor adunate prin colectă în cadrul Decadei de Rugăciune comună.

După deschiderea Cutiei Albe și numărarea banilor, a rezultat suma de 6 600  lei, valoare aproape dublă față de cea din anul precedent.

Mulțumim Domnului pentru această perioadă de har și avem încredere că în viitor ne va îndruma astfel încât acest eveniment să scoată la lumină tot ceea ce poate fi mai bun în sufletele noastre.

Laura Ologu – Biroul Pastoral