Copiii din grupa mare de la Grădinița Don Orione, Oradea, au prezentat marți, 17 decembrie, la Biserica Greco-Catolică „Tuturor Sfinților”, din cartierul Ioșia Nord, serbarea de Crăciun, sub atenta îndrumare a educatoarelor lor Anița Susa și Elena Tășădan.

Activitatea, intitulată „Poveste de Crăciun”, a cuprins trei părți: scenetă, engleză şi dans. Serbarea a debutat cu povestea nașterii Mântuitorului, care a fost relatată din perspectiva animalelor povestioare (familia de iepurași și animalele de la iesle), primele ființe care au asistat alături de Maria și Iosif la venirea lui Mesia în lume.

Copiii au fost pregătiți de educatoarele lor, Anița Susa și Elena Tășădan. În a doua parte, copiii au prezentat cântece și poezii în limba engleză și le-au urat celor prezenți Crăciun Fericit și An Nou Fericit, sub coordonarea profesoarei Simina Benchiș. Apoi, alături de Giani Sala, instructor de zumba, preşcolarii au prezentat un frumos moment coregrafic, alcătuit tot în jurul temei Crăciunului.

La final, a venit și Moșul mult așteptat, cu sacul plin de cadouri. După ce s-a așezat în mijlocul copiilor, i-a luat pe genunchi, pe fiecare, pentru ședința foto.

Părintele Mihai Fechetă, directorul Centrului Don Orione Oradea, a fost, și de această dată, în mijlocul copiilor, imortalizând fiecare moment, aproape 500 de fotografii fiind la dispoziția părinților pe pagina de facebook a părintelui.

Au fost clipe emoționante pentru toți cei prezenți la serbare, părinți, bunici, frați, surori, verișori, unchi și mătuși, care i-au susținut pe micii artiști cu aplauze, i-au filmat și fotografiat minute în șir.

„Dragii noștri copilași, în pragul Sfintelor Sărbători, vă dorim, în primul rând, multă sănătate, să vă bucurați de pace, lumină și căldură alături de cei dragi. Dăruiți din toată inima și deschideți-vă sufletul pentru a primi dragoste și fericire. Lăsați-vă sufletul să renască și trăiți fiecare zi ca pe un dar neprețuit. Sărbători magice și binecuvântate! Vă iubim nespus!”, este mesajul transmis copiilor de către doamnele educatoare, cu ocazia Sfintelor Sărbători care se apropie.

Sursa: www.crisana.ro