Praznicul de pe 28 iunie a fost zi de hram pentru surorile Sfintei Inimi a lui Isus care vieţuiesc în mănăstirea de la Zalău. Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Virgil Bercea, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, împreună cu un sobor numeros de preoţi din Zalău şi împrejurimi, în prezenţa a numeroşi credincioşi care au invocat într-o rugăciune milostivirea izvorâtă din Inima lui Isus.

Liturghia a fost urmată de un moment artistic pregătit de copiii de la Grădiniţa Sfânta Inimă a lui Isus, îmbrăcaţi în hainele din ziua primei Împărtăşanii. Sunt 60 de copii care primesc educaţie în spirit creştin, prin grija şi osteneala surorilor Institului Preasfintei Inimi. Din anul 1997, Institutul călugăresc a deschis un convent la Zalău, unde vieţuiesc şi se ocupă de educaţia copiilor din grădiniţă cinci surori.

În finalul sărbătorii, Preasfântul Sacrament a fost purtat, după obicei, prin centrul oraşului. La oprirea din faţa bisericii ortodoxe s-a recitat rugăciunea de consacrare a oraşului Zalău la Inima lui Isus. Procesiunea a înaintat spre biserica „Sfânta Familie”, unde a fost rostită rugăciunea din rânduiala Binecuvântării Euharistice. Astfel, în spiritul profund euharistic ce caracterizează această sărbătoare, s-a făcut trecerea spre un nou timp devoţional, cel al lunii Iulie, care completează nuanţa euharistică a cultului Inimii lui Isus. Luna lui cuptor este dedicată cultului în cinstea Preasfântului Sânge al lui Isus. Mijlocul verii devine, astfel, pentru Biserică, un timp în care suntem chemaţi să ieşim din lâncezeala estivală şi să nu încetăm să adorăm Treimea Preasfântă.