Întotdeauna vor fi săraci în țară: „să-ți deschizi mâna față de fratele tău,

 față de sărac și față de cel lipsit din țara ta.” (Deut.15:11)

 

+ Virgil Bercea

Episcop

 

Colectă specială

 

Dragi credincioși,

Realitatea zilelor noastre înseamnă spaimă, nesiguranță, îndoială, panică, izolare, dezechilibru, deznădejde – în condițiile în care fiecare dintre noi are în sinea lui gândul că iminența unui pericol major se poate năpusti asupra fiecăruia dintre noi, un pericol ce pare să nu poată fi controlat, amânat sau anulat.

Cu toate acestea, oferind beneficiarilor noștri zilnic, hrana caldă pregătită special pentru ei, regăsim în privirile lor o sclipire de speranță, poate chiar aceea pe care o aveau când au trecut prima dată pragul cantinei sociale, sau poate o altă speranță, pe care cred că – la sfârșitul zilei – o formulăm diferit, în contextul rugăciunii – rostită sau șoptită – care ne împreunează mâinile, seara, înainte de a adormi și care ne liniștește tumultul sufletului.

Privirile lor ne transmit un mare “Mulțumesc!”, iar zâmbetele primite ne șterg oboseala din corp; sunt rostite cuvinte care ne motivează eforturile și străduința de a nu-i abandona, de a nu-i neglija, de a nu-i uita pe ei, care au trăit nu doar o dată aceste stări de neglijare, de abandon, de nepăsare, de “uitare”.

De aceea, cu ajutorul neprețuit al dumneavoastră, cât va fi cu putință, ne vom bucura de zâmbetele lor, puține dar atât de senine, care poartă semne ale altor timpuri grele (frig, foame, singurătate, boală), iar satisfacția noastră când îi vedem recunoscători prin gesturi, vorbe și expresivitate a chipurilor va fi nemăsurabilă.

Dragi credincioși,

Colecta specială din anul acesta are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea ”aproapelui” nostru: 62 de copii și 35 de adulți vor servi, poate, unica lor masă pe zi, 32 de vârstnici vor fi ajutați cu alimentele de bază și 100 de familii vor primi un pachet cu alimente.

Prin urmare, tasul din data de 15 noiembrie 2020 va fi predat, de fiecare parohie, Asociației Caritas Eparhial Oradea, în vederea susținerii semenilor noștri.

În numele acestora, invocăm binecuvântarea Cerului asupra voastră și familiilor voastre.

Pr. Olimpiu TODOREAN

Președinte

_________________________________________

Donații se pot face cu cardul pe www.caritaseparhial.ro sau în contul:

RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902 Banca Transilvania

ASOCIAȚIA CARITAS EPARHIAL ORADEA

RO 17085486