La Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea are loc vineri, 29 martie 2019, Olimpiada Națională Corală, faza interjudețeană, pe zona 4, la care vor participa 9 coruri din județele Maramureş, Cluj şi Bihor. Vor concura 8 coruri de liceu şi unul de gimnaziu pe 4 secțiuni: corurile liceelor de arte, corurile liceelor (altele decât liceele de arte), corurile seminariilor teologice şi coruri din şcoli. Evenimentul începe vineri, de la ora 15.00, în Sala festivă a liceului.

Comisia este formată din cadre univesitare ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Facultatea de Arte – Departamentul Muzică din Oradea, inspectori de arte şi cadre didactice de educaţie muzicală.

Vor participa aproximativ 360 de elevi, între care două coruri din Judeţul Bihor: un cor de liceu de la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş şi un cor de gimnaziu de la Şcoala Gimnazială „Szacsvaj Imre” Oradea, care a obținut anul trecut locul I pe ţară.

 Olimpiada este deschisă publicului!

Mulţumim conducerii Liceului Greco-Catolic, D-nei director prof. Antonia Nica care a înlesnit derularea acestui eveniment. Mulțumim colegilor profesori organizatori si evaluatori pentru implicare şi vă aşteptăm cu drag.

Mircea Boțog
Inspector şcolar de arte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor