Cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului din acest an, p. Mihai Vătămănelu, vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, transmite tuturor acest mesaj:

„Dragi prieteni,

E iarăși Crăciunul! E sărbătoarea sărbătorilor în care, vă invit să vă luați un minut, pentru a contempla scena Nașterii Mântuitorului nostru! Cu cât o privim mai mult, cu atât mai mult înțelegem acest mister: Maria ține în brațe pe fiul ei, care este Dumnezeu, pe care nimeni nu L-a văzut și care este acel Micuț pe care ea îl ține în brațe.

Dumnezeu este iubire, spune Ev. Ioan, și iubirea înseamnă a se încredința celuilalt… Dumnezeu este cineva care stă în brațele mele, are nevoie de om, deoarece El este iubire și iubirea are nevoie să fie iubită. Și noi dacă iubim, devenim la fel ca Dumnezeu, care este iubire. Mântuirea omului înseamnă ca omul să devină ceea ce este: ca Dumnezeu, care este iubire.

Asemenea Mariei și eu îl am pe Dumnezeu în brațele mele. Dumnezeu este Cel care are credință în fiecare dintre noi: se dă pe mâinile noastre. Nu există o încredere mai mare. Și s-a așezat în brațele noastre. Și în ciuda tuturor trădărilor noastre, El continuă să creadă în noi. Într-adevăr El are credință. Dumnezeu are o credință nezdruncinată în mine!

Isuse, îți mulțumesc pentru încrederea ta în noi! Să ne fie inima plină mereu de recunoștință pentru iubirea, fidelitatea și bunătatea nemărginită și gratuită a lui Dumnezeu față de noi!

CRĂCIUN FERICIT CU IUBIRE ȘI PACE ÎN INIMI TUTUROR!”

P. Mihai Vătămănelu

Vicar episcopal