Cu ocazia zilei Cercetășiei, Scoutiștii Orionini au sărbătorit împreună ziua fondatorului și a mișcării Scout. Robert Baden-Powell a fost fondatorul mișcării Scout și a promovat principii precum loialitatea, responsabilitatea și respectul față de natură și comunitate.

Sărbătoarea a început sâmbătă, 2 martie 2024, în curtea Liceului „Don Orione” din Oradea, cu marele joc. Coordonatorii au pregătit câteva indicii pe care copiii să le urmeze și să ajungă la finalul traseului. Echipele au fost mixte, fiind formate atât din Lupișori și Mămăruțe (clasele 0-4), cât și Reparto (clasele 5-12).

Probele au fost specifice: prim ajutor, jocul Kim, specialitatea Animazione, etc. An de an, cu această ocazie, Cercetașii își depun șireînnoiesc promisiunea. În această zi ne-au bucurat pentru depunerea promisiunii a 25 de membri.

Înainte de promisiune, noii membri au primit binecuvântarea părintelui Francisc Lăcătuș, director al Centrului „Don Orione” Oradea pentru a primi har și protecție divină. Promisiunea reprezintă un angajament prin care Cercetașii își propun să facă totul cum pot mai bine, promițând totodată că își vor pune calitățile în slujba celorlalți și vor respecta legile Scout, ghidați de exemplul lui Cristos. La acest moment, toți Cercetașii și-au reînnoit promisiunea în fața lui Dumnezeu și în fața poporului:

Promit, cu ajutorul și exemplul lui Dumnezeu, pe cuvânt de onoare, să fac tot ceea ce-mi stă în putință pentru: a-mi îndeplini datoria față de Dumnezeu și față de țară, a-i ajuta pe ceilalți în orice împrejurare, a observa și respecta legea Scout.”

La final, părintele Gabriel Ciubotariu, responsabil cu activitățile C.S. Orione, a subliniat importanța cravatei. Au primit cravata ca pe o responsabilitate față de Dumnezeu, precum responsabilitățile pe care le au acasă, la școală și în societate.

Dorim să mulțumim tuturor coordonatorilor, cercetașilor, dar și părinților pentru implicare!

C.S. Orione