„Duminica, 17 decembrie 2017, la Manastirea franciscana ”Maica Domnului ” din Oradea a avut loc concertul „Bucuria Craciunului” organizat de clubul Kiwanis Art din Oradea. Clubul fiinteaza din 2010 si promoveaza si sustine copiii si tinerii talentati din Oradea si performantele lor. Este al patrulea an când clubul organizeaza concertul ce precede sarbatoarea Nasterii Domnului la manastirea din Olosig.
În acest an au fost invitati: corul elevilor din clasele V-VIII de la Liceul Greco-Catolic din Oradea (Dirijor: Prof. Nicoleta Tâmpu), eleva Cristina Nistor – cls. a IX-a, Liceul de Arte Oradea (prof. Ancuta Pop), cvartet de flaute: Stefania Szücs (an I), Alexandra Mahu (an I), Samuel Olar-Pop (an III), studenti la Facultatea de Arte a Universitatii din Oradea ( Clasa lect.univ. dr. Ariadna Mircescu), Corul Facultatii de Arte a Universitatii din Oradea – Departamentul Muzica – Dirijor: lect. univ. dr. Carmen Rus.
Ca prilej de bucurie pentru cât mai multi dintre copiii si tinerii nostri, au fost invitati S.O.S. Autism si Asociatia Sindrom Down sa confectioneze lumânari si globuri pentru brad, obiecte care au fost achizitionate de organizatori si pregatite în pungutele de cadouri pentru colindatorii serii. Copiii de la cele doua asociatii vor primi daruri de Craciun de la Kiwanis Art în cursul zilei de luni.
În timpul concertului au fost proiectate imagini cu picturi reprezentând Nasterea Domnului din arta europeana (pre-renastere, renastere, baroc). E vorba despre lucrari care duc cu ele mesajul Nasterii Domnului, mesajul adevarului, binelui, frumosului. Noi, cei de azi si Europa de azi datoreaza existenta acestei mari arte unei Europe crestine, cu valori ale crestinismului pe care le-a reprezentat si care au ramas marturie si ne îmbogatesc continuu.
Seara s-a încheiat în aplauzele spectatorilor, daruri pentru colindatori si copiii din audienta, diplome de excelenta profesorilor, multumiri gazdelor, sponsorilor si multa bucurie.