Fii înțelept și mai bun, iubește ca și cum în fiecare zi pe care o vei trăi ar fi iar Crăciun: acesta este colindul celor 50 de copii ai Centrului „Sf. Martinˮ din Ioaniș, cu prilejul primirii cadourilor de Crăciun, ajunse la ei pe 19 decembrie a.c., prin intermediul asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Recent inaugurat, în luna noiembrie a acestui an, centrul de zi din Ioaniș este „Școala după școalăˮ unde în fiecare zi elevii claselor I-IV și clasa 0 vin pentru a lua o masă caldă și a-și face împreună temele de casă. Cu o singură condiție: să nu abandoneze școala!

 „Pentru cei mai mulți dintre beneficiari, aceasta este singura masă caldă pe care o au într-o zi”, mărturisește p. Olimpiu Todorean, președintele asociației Caritas Eparhial Oradea, care a dorit să ofere în mod personal, fiecărui copil, cadourile de Crăciun. Spre surprinderea celor mici, în acest an au primit două cadouri: unul surpriză, unic și personalizat, din partea partenerului asociației Friends – Hope for humanity și altul, la fel pentru toți, din partea asociației Caritas Eparhial Oradea. Nu au lipsit donațiile în alimente, pentru a asigura masa caldă a copiilor în perioada imediat următoare.

La rândul lor, copiii, însoțiți de doamnele pedagog, i-au colindat pe „mesagerii lui Moș Crăciunˮ, iar colindul lor este, probabil, cel mai simplu mod de a defini caritatea: să trăim ca și cum în fiecare zi ar fi Crăciun!

Crăciunul este mereu nou, pentru că ne invită să ne renaștem în credință, să ne deschidem la speranță, să reaprindem caritatea: spunea în urmă cu câteva zile Papa Francisc, în discursul adresat adresat artiștilor de la „Concertul de Crăciun” din Vatican, pe 14 decembrie 2018.

Aici puteți asculta Colindul copiilor Centrului de zi „Sf. Martinˮ din Ioaniș, 19 decembrie 2018 .