„Sesiunea ordinara de toamna a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica

Blaj, 29-31 octombrie 2018

La lucrarile Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, reunit la Blaj în sesiune ordinara între 29-31 octombrie 2018, a participat Nuntiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.

Cu acest prilej, Episcopii sinodali au fost prezenti la manifestarile culturale organizate la Blaj pentru celebrarea centenarului Marii Uniri de la 1918, respectiv la Conferinta „Centenarul unitatii nationale si ambasadorii spiritului românesc” precum si la Conferinta ”70 de ani de la interzicerea abuziva a Bisericii Române Unite”.

În cadrul lucrarilor sinodale au fost abordate chestiuni administrative, disciplinare, norme pentru protectia minorilor, precum si situatia comunitatilor greco-catolice în diaspora. Au fost evocate celebrarile Centenarului în diferitele Eparhii, precum si proxima vizita ad limina la Roma a episcopilor catolici din România în luna noiembrie 2018.

Sinodul a transmis Preasfintiei Sale Virgil Bercea, Episcop de Oradea, un mesaj cu asigurarea rugaciunii Episcopilor pentru sanatatea sa.

Urmatoarea Sesiune sinodala ordinara se va desfasura în perioada 5-7 iunie 2019 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

Sinodul Episcopilor îi reuneste pe toti Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, din România si din afara granitelor tarii, reunindu-se în sesiune ordinara de doua ori pe an, primavara si toamna.

Notar

Pr. Cristian Crisan