„Eu sunt lumina lumii. Cine mă urmează nu umblă în întuneric, ci va avea lumina vieții” (Ioan 8,12). În vederea celebrărilor apropiate din Duminica Paștelui, Eminențele lor Cardinalii Jean-Claude Hollerich SJ și Angelo Bagnasco, președinți ai COMECE (Comisia Conferințelor Episcopale din Uniunea Europeană) respectiv CCEE (Consiliul Conferințelor Episcopale Europene), invită toți catolicii să răspândească un mesaj de speranță aprinzând o lumânare la fereastră în ajunul Paștelui.

„Este un mesaj de speranță mic dar semnificativ și simbolic în acest moment istoric și dramatic, în care milioane de persoane din Europa și din restul lumii sunt afectate de multă suferință și nesiguranță, provocate de pandemia Covid-19”, afirmă cei doi lideri ai Bisericii Catolice din Europa. Inițiativa urmărește de asemenea să întărească simțul de comuniune în țările Uniunii Europene și din întreaga Europă. Contextul actual de frică ne conduce la o atitudine de precauție față de semen, care este perceput ca un potențial pericol. „Mai mult ca niciodată”, spun cei doi Cardinali, „trebuie să cultivăm fraternitatea: împreună și uniți vom învinge această calamitate.”

Încă de pe 12 martie 2020, când Organizația Mondială pentru Sănătate a declarat oficial izbucnirea pandemiei, cei doi lideri ai Bisericii au înălțat o rugăciune împreună către Dumnezeu, pentru ajutor, mângâiere și salvare. Cu acea ocazie, cei doi Cardinali s-au alăturat Papei Francisc în a reitera apropierea Bisericii față de toți cei ce suferă datorită pandemiei: victime, familiile lor și toți lucrătorii sanitari, voluntarii și credincioși ce sunt în prima linie, îngrijindu-se de cei afectați și aducându-le alinare.

Sursa: www.catholica.ro