Cercetașii grupului ”Episcop Vasile Hossu” au reînceput aventura cercetășească, sâmbătă 3 octombrie, la Sanctuarul Eparhiala Maica Domnului. Cercetași și cercetașe, drumeți și călăuze, lupișori și pui de lup s-au reunit din nou în careu, avându-i ca invitați speciali pe Preasfințitul Virgil Bercea și pe Monseniorul Mihai Vătămanelu.

          În acest an cercetășesc cercetașii sunt chemați să îl descopere pe Dumnezeu, creatorul și mântuitorul nostru, tema spirituala aleasa fiind ”Cine ești, Doamne?” (F 9,5). Preasfințitul Virgil, în cuvântul sau de salut, a făcut referire la enciclicile Papei Francisc “Laudato Si” și „Fratelli tutti”, invitându-i pe cercetași sa îl descoperă pe Dumnezeu în creația Sa și în ceilalți oameni, frații lor.

            Noul an aduce schimbări în echipa șefilor. Ceata de pui de lup are o noua Akela, călăuza Andreea Oros asumându-și aceasta misiune, iar Florentina Domuța, care a fost pana acum șefa cetei, va rămâne alături de puii de lup ca Bagheera. Trupa de cercetase va fi condusă, ca și pana acum, de Miruna Oana, iar din acest an o va avea ca asistentă pe Maria Popescu. Focului de călăuze “Sf. Faustina” i s-a alăturat Maria Avram, printr-un ceremonial emoționant.

            Întregul grup a participat la Sfânta Liturghie celebrată de părintele Sorin Crăciun, răspunsurile fiind data de cercetași acompaniați la orgă de Monica, șefa patrulei Leopardul.

            Întâlnirea s-a încheiat cu jocuri în aer liber, prilej pentru a regăsi bucuria companiei celorlalți frați cercetași.

            Pe parcursul acestui an majoritatea activităților se vor desfășura la biserica Maica Domnului și în parcul din vecinătate, gratie ospitalității părintelui paroh Iulian Robu și a fraților franciscani. Locul este unul semnificativ pentru cercetași pentru ca Sf. Francisc este patronul lupișorilor, iar Preasfințitul Vasile Hossu, al carui nume il poarta grupul este și ctitorul bisericii.

            Grupul de cercetași “Episcop Vasile Hossu” a fost înființat în anul 1994 și funcționează în cadrul Asociației Cercetașii Creștini Romani din Federația Scoutismului European. Asociația practică cercetășia în forma sa tradițională dezvoltată de inițiatorul mișcării, lordul englez Lord Robert Baden-Powell, și dezvoltată de părintele iezuit Jacques Sevin.

            Valeriu George Domuța

            Şef de grup