„Pe 16 octombrie, Preasfintitul Parinte Virgil Bercea a fost transportat în Italia, pentru a primi tratament medical de specialitate. Potrivit medicilor, episcopul are o disfunctie imunologica, dar este în curs de vindecare completa.

Pe 17 septembrie 2018, ierarhul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea a fost internat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie cu diagnosticul pneumonie severa, care a suferit însa mai multe complicatii. În urma eforturilor uriase ale medicilor oradeni, în ultima luna, starea de sanatate a Preasfintiei Sale a fost stabilizata si chiar îmbunatatita. Chiar daca înca se simte slabit, medicii de la ATI Oradea si-au dat totusi acordul pentru transportarea în deplina siguranta a Preasfintiei Sale la un spital de specialitate din Italia pentru mai multe investigatii. Marti, 16 octombrie, însotit de Pr. Eduard Roman, ierarhul a fost transportat cu un avion sanitar de pe aeroportul din Oradea spre Italia, unde a fost preluat de o ambulanta de la Crucea Rosie italiana. Este îngrijit acum de medici specializati pe aceste probleme, fiind strict supravegheat într-un salon steril. Costurile de spitalizare sunt acoperite de Arhiepiscopul romano-catolic de Udine.

Preasfintitul Virgil multumeste tuturor pentru rugaciuni si pentru compasiune, între timp, întreaga Biserica continuând rugaciunile catre Dumnezeul Milostivirii pentru a-l vindeca grabnic si sa-l pazeasca întru multi ani în mijlocul credinciosilor pe care îi pastoreste.