„În Duminica a-XIX-a dupa Rusalii, credinciosii Parohiei Cizer, din protopopiatul Zalau, au avut marea bucurie de a participa la sfintirea troitei din fata casei parohiale.

Sfânta Liturghie a fost celebrata de catre parintele Alexandru Fit, împreuna cu parintele paroh Ioan Grad. Parintele Alexandru a vorbit în cuvântul de învatatura despre iubirea vrajmasilor, rolul parintilor în educarea spirituala a copiilor cât si despre importanta Tainei Marturisirii si a Împartasaniei.

Dupa celebrarea Sfintei Liturghii a avut loc sfintirea troitei de marmura la care au participat parintele Mihai Sofineti, din parohia Horoatu-Crasnei si parintele Adrian Botea, din parohia Marin. Parintele Mihai a tinut un discurs despre importanta si semnul Sfintei Cruci.

Parintele paroh a multumit Bunului Dumnezeu pentru acest eveniment frumos si unic din Parohie, celor care au contribuit financiar si au ajutat la construirea acestei troite, autoritatilor locale prezente, preotilor concelebranti cât si tuturor credinciosilor prezenti la aceasta sarbatoare.

Dupa ungerea cu untdelemn si sarutarea crucii a urmat o agapa frateasca în sala de protocol a Parohiei.