„Eminenta Sa, Cardinalul Pietro Parolin, a avut în dimineata zilei de sâmbata o întrevedere oficiala cu Presedintele Igor Dodon. Seful statului i-a multumit Eminentei Sale pentru participare la Congresul Mondial al Familiei, care se desfasoara zilele acestea la Chisinau. Igor Dodon a exprimat recunostinta Sfântului Parinte Papa Francisc pentru ospitalitatea cu care a fost primit în cadrul vizitei sale la Vatican, în noiembrie 2017. De asemenea, seful statului a multumit Sfântului Scaun pentru tot sprijinul acordat cetatenilor moldoveni aflati în Italia.

Tot dimineata a avut o întrevedere si cu prim-ministrul Pavel Filip. Premierul a mentionat ca relatia dintre Republica Moldova si Sfântul Scaun este foarte importanta si va cunoaste o dezvoltare armonioasa în continuare, si a multumit Bisericii Catolice pentru promovarea valorilor morale în tara noastra, desfasurarea actiunilor religioase, educationale, sociale si umanitare, în special a actiunilor de caritate. Pavel Filip a exprimat recunostinta Sfântului Scaun si pentru abordarea marilor probleme ale contemporaneitatii, promovarii dialogului între civilizatii si religii. La rândul sau, Cardinalul Pietro Parolin a mentionat ca problemele pot fi depasite doar prin dialog si este important ca Republica Moldova sa devina o punte de legatura între Est si Vest, contribuind la asigurarea pacii si stabilitatii în regiune. Eminenta Sa a remarcat ca în epoca informationala valorile spirituale capata o semnificatie aparte, iar rolul Sfântului Scaun este sa stea la straja acestora. La finalul întrevederii, premierul Filip a transmis prin intermediul Eminentei Sale o invitatie oficiala pentru Papa Francisc de a vizita Republica Moldova.

În fine, ziua de sâmbata a prilejuit si întâlnirea oaspetelui de la Vatican cu presedintele Parlamentului, Andrian Candu. Acesta a apreciat suportul si sprijinul Sfântului Scaun în promovarea unitatii europene, spiritului de toleranta si pacii în lume si a apreciat activitatea Bisericii Catolice din Republica Moldova, atât pe tarâm religios, cât si în domeniile educatiei, umanitar, social, de recuperare a persoanelor victime ale traficului de fiinte umane, de acordare a asistentei pentru categoriile defavorizate ale populatiei. La rândul sau, Cardinalul Parolin a salutat masurile luate de Parlament pentru promovarea valorilor familiei si a îndemnat clasa politica la unitate si activitate comuna pentru binele cetatenilor. Eminenta Sa a semnat în Cartea de onoare a Parlamentului si a vizitat sala de sedinte plenare. (Mihail Turcanu pentru CatolicMold.md)

Sursa: http://catolicmold.md