„Noua surpriza a papei Francisc care în dupa-amiaza zilei de 28 iulie 2018, pe la 18.30, a mers în Via Alessandria, la Roma, pentru a vizita o doamna în vârsta pe care o cunostea, care nu poate misca din casa. Pontiful cunoaste bine cartierul: la câteva sute de metri, în piata Buenos Aires, este de fapt biserica argentiniana "Sfânta Maria Îndurerata" unde cardinalul mergea cu autobuzul pentru a-i întâlni pe confrati.
Stirea despre improvizatia papala este prezentata de agentia Dire si preluata de Sir. Pontiful a ajuns la bordul unei masini Ford albastra la blocul unde, înainte de a intra, i-a salutat pe cei prezenti complet increduli ca-l vad venind pe neasteptate pe papa sub casele lor.
Bergoglio a dat mâna cu toti, a mângâiat un copil în carucior si l-a întrebat cum îl cheama, a îmbratisate un om bolnav. O femeie era emotionata: "O placere imensa, Sfinte Parinte", i-a spus ea. "Si pentru mine", a raspuns papa, care a binecuvântat si crucifixul pe care i l-a daruit un alt domn. Ultima îmbratisare este pentru cel care, anuntat în ultimul moment, a coborât dintr-o cladire din fata cu toate ca se simtea rau, tocmai pentru a-l vedea pe papa.
Dupa aceea papa Francisc a urcat în apartamentul prietenei sale batrâne pentru a iesi dupa o ora. Intrând din nou în masina si continuând sa-i salute pe toti din masina, s-a îndreptat în sfârsit spre Vatican.

(Dupa Vatican Insider, 29 iulie 2018)
Traducere de pr. Mihai Patrascu
Sursa: http://www.ercis.ro