„În fiecare an, pe data de 22 februarie, cercetasii din întreaga lume sarbatoresc cu voiosie înfiintarea scoutismului de catre Sir Robert Baden Powell.
În continuarea acestei traditii, si noi, cercetasii de la Centrul „Don Orione” din Oradea, pe data de 19 februarie, fiind sâmbata (copii liberi si mai multi oameni care pot lua parte la acest eveniment), ne-am mobilizat si am pornit înspre parcul 1 Decembrie din Oradea unde a avut loc manifestatia. Intentia noastra a fost de a arata lumii în ce consta aceasta miscare, alegând ca tema „O zi de tabara la munte”.
În timp ce grupurile mai mari, Noviciat si Clan-Foc s-au ocupat de montatul bucatariei si ridicatul catargului, pregatind astfel locul, copiii de la grupul Reparto au avut de parcurs un traseu înainte de a ajunge în parcul 1 Decembrie. Acest joc a avut rolul de a le testa capacitatile de orientare si perspicacitate, copiii având de gasit biletele pe care erau notate ghicitori spre urmatoarea locatie. Dupa ce au ajuns în parc, cercetasii au început sa ridice corturile si sa-si pregateasca mesele de tabara.
În jurul orei 12:00, grupa Lupisorilor si a Mamarutelor, formata din cei mai tineri cercetasi, ni s-au alaturat cu câteva jocuri. La orele prânzului, masa a fost servita tuturor participantilor, inclusiv curiosilor. În continuare au urmat cântece de voie buna si jocuri de grup, la care au participat atât cei mari cât si cei mici, pentru ca cercetasul este fratele oricarui alt cercetas si prietenul tuturor. La jocuri putea sa participe oricine, alaturându-se grupului nostru si luând astfel parte la entuziasmul si bucuriile noastre.
Punctul culminant al zilei a fost reprezentat de depunerea promisiunii, un moment important din viata fiecarui cercetas, deoarece îsi primeste însemnul de apartenenta la grup: cravata de promisiune. Momentul a fost urmat de reînnoirea promisiunii de catre toti, pentru a ne reaminti de valorile pe care dorim sa le traim si sa le promovam în societate. Totodata, pentru a da dovada de spirit civic, cercetasii s-au angajat în a curata parcul de mizerii, pentru a-l lasa intr-o conditie mai buna decât l-au gasit.
În jurul orei 17:00, dupa ce ne-am adunat toate lucrurile, am pornit împreuna spre casa, multumiti si bucurosi dupa ziua petrecuta împreuna.

Promisiunea Scout

Promit, cu ajutorul si exemplul lui Dumnezeu, pe cuvânt de onoare, sa fac tot ceea ce-mi sta în putinta pentru:
– a-mi îndeplini datoria fata de Dumnezeu si tara;
– a-i ajuta pe ceilalti în orice împrejurare;
– a observa si respecta Legea Scout.

Legile Scout

Scoutistii:
1. Îsi fac onoarea în a merita încrederea celorlalti;
2. Sunt loiali;
3. Cauta sa fie folositori si sa îi ajute pe ceilalti;
4. Sunt prietenii tuturor si frati ai oricarui alt scoutist;
5. Sunt politicosi;
6. Iubesc si respecta natura;
7. Stiu sa fie ascultatori;
8. Surâd si cânta chiar si atunci când se afla în dificultate;
9. Sunt harnici si economi;
10. Sunt curati in gânduri si fapte.