„Luni 18 iunie 2018, a avut loc la Manastirea Franciscana „Maica Domnului” din Oradea o întâlnirea în vederea definitivarii brosurii care cuprinde Planul Pastoral 2018 – 2019.
La prima sectiune au participat si parintii protopopi, alaturi de Preasfintitul Virgil Bercea, parintele Vicar General Mihai Vatamanelu, parintele Vicar cu Preotii Antoniu Chifor si parintele Rector Anton Cioba. Dupa rugaciunea de început, Preasfintitul Virgil Bercea a rostit cuvântul de deschidere, încurajându-i pe cei prezenti sa „caute mai întâi Împaratia”, sa fie întelegatori cu aproapele, sa lucreze pentru unitate dar si sa aminteasca în orice ocazie si conjunctura, în aceasta perioada, stradania înaintasilor nostri de a realiza Marea Unire. Practic, UNIREA creaza bazele raportarii si a colaborarii constructive între oameni.
În partea a doua, responsabilii cu pastotatia adresata diferitelor grupe de vârsta, din toate protopopiatele, alaturi de reprezentantii Asociatiilor si membrii Biroului Pastoral au definitivat Calendarul Pastoral 2018 – 2019, astfel încât activitatile sa poata fi pregatite cât mai eficient si din timp.
Moderator a fost parintele Paul Popa, care a si punctat activitatile destinate grupelor de copii si tineret. Parintele Mihai Tegzes a trecut în revista activitatile care privesc grupele de adulti si familii, încurajând Parohiile sa se straduiasca sa contureze Comunitati Familiale, acestea dovedindu-se foarte benefice în munca pastorala. Au urmat luarile de cuvânt ale responsabililor cu pastoratia în Protopopiate si ale reprezentantilor Asociatiilor.