Rugaciune pentru pace si buna întelegere în familii

Stapâne, Doamne, Dumnezeul nostru, sfintitorul nuntii celei de taina, pazitorul nestricaciunii si ocârmuitorul cel bun al celor lumesti. Cel ce dintru început ai zidit pe om si l-ai pus ca pe un împarat peste fapturile tale si ai zis: „Nu este bine sa fie omul singur pe pamânt, sa-i facem ajutor potrivit.” Si pentru aceasta ai poruncit: „Sa lase omul pe tatal sau si pe mama sa si sa se uneasca de femeia sa si sa fie amândoi un trup”, iar pe cei ce Dumnezeu i-a unit, omul sa nu-i desparta.
Însuti, Stapâne, trimite darul Tau cel ceresc si peste noi, nevrednicii robii Tai, binecuvânteaza casnicia noastra, îndeparteaza orice rau pierzator de suflet, viforul necazurilor îl ridica, pricina raului o înlatura si ne ajuta a birui toate ispitele ce ne învaluie. Curateste toate pacatele noastre, iarta-ne toate faradelegile, dezleaga toate greselile noastre cele de voie si cele fara de voie; uneste gândurile, cugetele si inimile noastre în dragoste nefatarnica si în credinta nestramutata; îndrepteaza pasii nostri pe cararile Tale, pentru ca sa facem pururea voia Ta cea sfânta.
Umple casa noastra de toate bunatatile si ne învredniceste sa petrecem împreuna vietuirea noastra fara de pacat, ca sa sporim în tot lucrul cel bun si bineplacut Tie. Pazeste-ne în toate zilele vietii noastre, ca sa plinim cu inima curata poruncile Tale si sa laudam si sa preamarim preacinstitul si de mare cuviinta numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfântului Spirit, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

Consacrarea familiilor la Isus

Doamne Isuse, noi credem ca Tu esti Fiul lui Dumnezeu, care ai venit pe acest pamânt pentru a ne mântui de pacate. Noi credem ca Tu ai murit pe Cruce luând asupra Ta pacatele noastre si ai înviat din morti pentru a ne darui mântuirea.
Astazi, noi, familiile din Eparhia de Oradea, te primim în inima noastra ca singur Domn al întregii noastre vieti. Astazi, ne consacram Tie, Isuse, pentru a decide Tu pentru familiile noastre, dupa vointa Ta. Trimite asupra familiilor noastre harul Spiritului Sfânt, pentru ca sa avem forta, sa traim întotdeauna ca fii ai lui Dumnezeu.
O, Isuse, Bunule Pastor al Eparhiei noastre, Te laudam si îti multumim pentru prezenta ta în mijlocul familiilor noastre, te rugam, fii în continuare alaturi de noi si astazi, pentru a merge în cautarea „oitei pierdute”, ca „niciunul sa nu se piarda”.
Revarsa Spiritul tau Sfânt peste fiecare actiune de evanghelizare, pentru ca toti sa-L cunoasca pe Tatal. Te rugam, prin mijlocirea Mariei, mama noastra cereasca si a tuturor Sfintilor tai, ca binecuvântat esti în veci. Amin