A vazut alti doi frati, pe Iacov al lui Zevedeu si pe Ioan, fratele lui,

în corabie cu Zevedeu, tatal lor, dregându-si mrejele si i-a chemat.

Iar ei îndata, lasând corabia si pe tatal lor, au mers dupa El.

Evanghelia dupa Matei IV, 21-22

Într-un cadru festiv, în prezenta credinciosilor din parohia Holod, parintele Ioan Tatar a fost instalat ca protopop de catre parintele Antoniu Titus Chifor, vicar responsabil cu preotii. Evenimentul festiv a avut loc în Duminica a II-a dupa Rusalii, numita a „Chemarii primilor apostoli”.
La Sfânta Liturghie au participat alaturi de parintele vicar si parintele Ioan Tatar, parintele Seica Gheorghe si parintele Tiselita Cristian
În cuvântul de învatatura parintele vicar a vorbit despre chemarea apostolilor si chemarea fiecaruia dintre noi, de a sluji lui Dumnezeu. La finalul Liturghiei, parintele Chifor a citit decretul de numire, urându-i parintelui Tatar sa aiba pastorire rodnica si sa fie „drept, smerit, cu dragoste si blând caci asa a voit Dumnezeu”. Totodata i-a adus multumire parintelui Seica Gheorghe care a pastorit protopopiatul Holod timp de 20 ani.
Acum, Parintele Protopop devine model pentru preotii si credinciosii pe care îi are în grija sa. De acum, vrednicia Parintelui Protopop înseamna deschidere spre sacrificiu si viata spirituala traita pentru ceilalti, asemenea Mântuitorului.

Îi dorim parintelui Ioan Tatar pastorire sfânta si haruri de la Domnul!