„Vineri, 8 iunie 2018, comunitatea Seminarulului Teologic Greco-Catolic Sfintii Trei Ierarhi din Oradea împreuna cu parintele rector Anton Cioba, si fratele vicerector Florin Bode, au dat curs invitatiei de a participa la Hramul Manastirii Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalau.

Programul a început prin savârsirea Sfintei Liturghii, celebrata de Parintele Rector Anton Cioba, care a tinut un cuvânt de învatatura, despre importanta de a raspunde la chemarea lui Dumnezeu. La Sfânta Liturghie au mai fost prezenti, pe lânga multimea de credinciosi, alti 20 de preoti din protopopiatele de Zalau si Simleu, printre care îi amintim pe Pr. Vicar Foraneu al Silvaniei Gheorghe Turcas, Pr. Valer Parau, Protopop de Zalau, Pr. Nicolae Bodea, Protopop de Simleu si Pr. Ioan Balea, Vicarul judecatoresc al Eparhiei de Maramures. Sfânta Liturghie a fost animata de corul seminarului teologic „Schola Cantorum“, condus de Maestrul Dr. Radu Muresan.

În aceasta zi s-a celebrat în Biserica Catolica si ziua de sfintire a preotilor, fapt pentru care, dupa încheierea Sfintei Liturghii, preotii împreuna cu surorile si multimea adunata, au citit rugaciunea de consacrare a preotilor la Preasfânta Inima a lui Isus. De asemenea, ca în fiecare an, si în acest an au fost consacrate 5 familii si alte 3 persoane la Preasfânta Inima a lui Isus, rostind rugaciunea de consacrare în fata multimii si primind binecuvântarea parintelui capelan al Manastirii.

În semn de recunostinta, preotii, seminaristii si persoanele care au fost consacrate, au primit din partea surorilor cate o Icoana cu Preasfânta Inima a lui Isus. Pentru ca anul trecut a fost Jubileul aniversar al celor 225 de ani de la Înfiintarea Seminarului de la Oradea, Parintele Rector i-a daruit Sorei Superioare Ruwena, o placheta si o medalie jubiliara în semn de multumire si de pretuire, deoarece ele se roaga zi de zi pentru noi vocatii la preotie.

Programul a continuat cu o procesiune prin centrul orasului Zalau, în care a fost adorat Sfântul Sacrament, iar pe parcursul întregii procesiunii, credinciosii au înaltat cântece si rugaciuni Domnului. Procesiunea s-a încheiat în fata Bisericii Greco-Catolice Sfânta Familie, prin binecuvântarea oamenilor cu Preasfântul Sacrament, urmata de o agapa frateasca.

Anul III