„Va multumesc pentru ca ati acceptat invitatia de a veni în aceasta „casa a voastra”, oferita prin generozitatea iezuitilor care au donat-o pentru „voi”. Prin aceste cuvinte Sfântul Parinte Papa Francisc s-a adresat celor 30 de persoane, oaspeti ai dormitorului roman „Darul milostivirii”, unde a mers joi seara, dupa terminarea întâlnirii de lucru a Sinodului.
„Darul milostivirii”, casa pentru cei care nu au unde sa doarma, este pusa la dispozitie de „Compania lui Isus” si deschisa cu ajutorul Elemozineriei Apostolice, prin Arhiepiscopul elemozinier Konrad Krajewski. Persoanele care beneficiaza de un loc de dormit în aceasta casa sunt în proveniti în marea parte din Italia, dar si din alte parti ale lumii.
Atunci când pentru o persoana a dormi sub cerul înstelat nu este o alegere ci o necesitate, casa pusa la dispozitie de iezuiti devine un adevarat si propriu ambient familiar. Este un semn tangibil despre modul în care consacratii punând la dispozitie structurile lor, pot raspunde apelului Papei, acela de a primii si ajuta persoanele în nevoi.