„În perioada 18-20 mai 2018, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botosani, s-au derulat activitati în cadrul Proiectului „MODALITATI DE ORGANIZARE A ACTIVITATILOR EXTRACURRICULARE”. Acest proiect este unul educativ de tip partenerial, derulat la nivel national, care vizeaza formarea profesionala a cadrelor didactice. Initiatorul (Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botosani) îsi doreste stabilirea unei relatii de parteneriat cu cadrele didactice care predau la clasele primare, de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea.
Prin acest proiect cadrele didactice implicate îsi propun crearea si dezvoltarea unor canale de comunicare eficiente, interactiune, schimb de experienta, reciprocitate, interdependenta, cunoasterea valorilor si a mediului de viata.
Scopul acestui proiect îl constituie cunoasterea si aplicarea unor modalitati inovatoare de organizare si desfasurare a activitatilor extracurriculare. Pe parcursul a doi ani scolari, 50 cadre didactice care predau la nivelul învatamântului primar la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botosani si la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea vor organiza activitati extracurriculare cu elevii claselor primare, pe temele stabilite de comun acord, vor aplica modalitati variate de organizare a activitatilor extracurriculare la clasele din învatamântul traditional si la clasele Step by Step.

Deplasarea membrilor echipei de proiect de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea (profesorii Cornelia Vesea, Maria Barabas, Monica Mateoc, Camelia Tîrt, Florina Bâte, Laura Sabau, Daniela Podar, Claudia Toth, Nicoleta Popa, Cristian Varna), la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botosani, a avut ca scop prezentarea modalitatilor de organizare a activitatilor extracurriculare în cele doua scoli partenere, analiza comparativa a modalitatilor de organizare a activitatilor extracurriculare utilizate la clasele din învatamântul traditional si din alternativa educationala Step by Step, stabilirea unor teme pentru activitati extracurriculare ce se vor desfasura în cele doua scoli partenere în perioada octombrie 2018- aprilie 2019, dar si organizarea unei excursii de studiu pe tema „Sa cunoastem plaiurile botosanene!”.

Cadrele didactice organizatoare de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botosani (profesorii: Daniela Simion, Iulia Lupu, Loredana Ciubotariu, Laura Ohaci, Florentina Danila, Marilena Chelariu, Aura Voroneanu, Mihaela Siminiceanu, Camelia Puscasu, Mihaela Pînzariu, Carmen Simion, Elena Grunzu, Veronica Manolache, Eugenia Musteata, Olguta-Catalina Dughila, Alina Morosanu, Mihaela Barbacaru, Viorica Corolea, Olguta Schiopu, Roxana Vatavu), ca o adevarata echipa, au reusit sa organizeze activitati deosebite care au impresionat oaspetii de la Oradea într-un mod foarte placut.
Tot ce facem noi, dascalii, zi de zi, este pentru viitorul celor pe care îi educam. Ne dorim sa îi pregatim pentru o lume a lor, o lume care sa fie mai buna, mai toleranta, mai înteleapta. Maria Montessori spunea: „Sa nu-i educam pe copiii nostri pentru lumea de azi. Aceasta lume nu va mai exista când ei vor fi mari si nimic nu ne permite sa stim cum va fi lumea lor. Atunci sa-i învatam sa se adapteze.”

Coordonatoarea proiectului